+45 56 25 17 11

Historie


Det hele startede i garagen
Historien om LoCa begynder i Herfølge i 1992. Ingeniør Thorkild Lundsgaard har sat sin ældste datters værelse i stand, og nu skal værket fuldendes med en flot knagerække. Han kan ikke finde en på markedet, der opfylder hans krav og ønsker til, hvordan den skal se ud, og derfor går han selv ud i sin garage for at snedkerere en knagerække. Prototypen blev aldrig hængt op, men processen satte noget i gang. Thorkild havde på fornemmelsen, at han var på sporet af noget vigtigt og henvendte sig til designerne Harrit & Sørensen. Sammen udviklede de den knagerække, der i dag hedder KNAX.

Harrit & Sørensen
Designbureauet Harrit & Sørensen tegnede KNAX først i 90'erne, og knagerækken er fortsat et af bureauets bedst sælgende designs. De gav den navnet KNAX, "fordi det siger knax, når knagen falder på plads". Materialet var en udfordring, og først efter flere forsøg fandt Thorkild og designerne frem til den helt rigtige kombination af blødt og hårdt materiale.

Kvalitet og fleksibilitet
Ideen bag KNAX er stadig den samme, som den Thorkild oprindeligt gik i garagen med: En knagerække, der er smuk, enkel og lavet i gedigne materialer - og som er fleksibel i forhold til behovet. Kun de knager man har brug for her og nu, skal stikke ud i rummet.

Formlandprisen
I 1995 tog Thorkild på en fagmesse for brugskunst i Herning. Han skulle præsentere sin knagerække bredt for første gang og endte med at tage fra messen som en vinder. Han vandt Formlandprisen, der hvert år går til årets mest innovative design. Prisen var netop det klap på skulderen, han behøvede for at gå hele vejen med sin iværksætterdrøm.
LoCa aps | Islandsgade 18 | DK-4690 Haslev | Tlf. +45 56 25 17 11 | loca@loca.dk | CVR. 10 64 75 33